تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که قم یکی از قدیمی ترین مناطق پسته خیز در ایران پس از اسلام بوده است به طوری که نخستین یافته ها از چوب درخت پسته به قم در قرن اول هجری باز می گردد در حالی که قدمت کشت پسته در کرمان و رفسنجان ۲۵۰ سال است ، کم آب بر بودن و شوری مناسب خاک قم باعث شده که تولید مغز پسته قم پرطرفدار را به خاستگاه قدیمی خود بازگرداند هنگامی که پوست سبز پسته به قرمز تغییررنگ می دهد.
اولین نشانه ی بلوغ پسته و آمادگی زمان برداشت پسته است زمان تغییر رنگ پسته بستگی به منطقه کشت دارد. در این حالت برای اطمینان و انتخاب میانگین پسته های رسیده می توان با فشردن دانه ی پسته بین دو انگشت، پوست نرم رویی را به راحتی جدا کرد.
پسته شور بهتر است یا تازه؟
اگرچه بسیاری از افراد پسته شور را ترجیح می دهند اما فراموش نکنیم که پسته شور دارای مقادیر زیادی نمک است و البته وقتی پسته حرارت می بیند بخش بزرگی از خواص خود را از دست می دهد. بنابراین مروری داریم بر برخی از خواص پسته تازه:
- پسته خام را می توان یکی از همیاران برتر قلب دانست. درواقع پسته های تازه و خام به علت خواص متعدد خود دشمن گرفتگی عروق محسوب می شوند
- پژوهش ها نشان داده که پسته تازه می تواند یک منبع عالی برای سلامت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان ها باشد
- پسته خام یا تازه می تواند به کاهش کم خونی و افزایش روند آهن رسانی به بدن کمک کند
- با مصرف پسته خام یا تازه می توانید به پیشگیری از سرطان امیدوار باشید
- پسته تازه و خام (در صورت مصرف به اندازه) به سلامت پوست و مو کمک می کند
پس در نتیجه پسته شور ممکن است خواص بالا را نداشته باشد. همچنین برای تهیه کردن پسته شور اغلب از نمک های بدون یُد استفاده می شود بنابرین افرادی که آجیل بو داده مثل پسته شور مصرف می کنند در معرض ابتلا به بیماریهای ناشی از کمبود یُد قرار میگیرند، از سوی دیگر فرآیند بو دادن آجیل، یُد نمک را از بین میبرد. خوب است بدانید که در فرآیند بو دادن آجیل، ترکیبات آلدئیدی به نام «آکریل آمید» تولید میشود که این ترکیبات در صورت استفاده زیاد سرطانزا هستند.
تاثیر گرید پسته بر قیمت
به مغز پسته تازه ای که پوسته رویی آن را جدا کرده باشند پسته دو پوسته گفته می شود که بر اساس رنگش درجه بندی می شوند که به سبز ترین آن گرید S (مخفف super) می گوید که بهترین آن است مغز پسته دو پوست شده مرغوب یکی از لوکس ترین انواع محصولات صادراتی ایران است که نمونه های سبز آن در گرید های S و A بیشترین مشتریان را جهت صادرات به بازار جهانی دار است پسته گرید S از لحاظ قیمتی گرانترین نوع مغز پسته است مغز پسته گرید S مشتریان زیادی را در بازار جهانی پسته دارد و اغلب مشتریانی که برای خرید مغز پسته قم به ایران مراجعه می کنند به دنبال خرید این محصول هستند.
از جمله عوامل موثر در قیمت گذاری مغز پسته قم می تواند تاثیر گذار باشد عبارتند از: نوع پسته ، کیفیت مغز ، مغز خالص ، برند تولید کننده ، حجم بسته بندی مغز . پسته با در نظر داشت این مسائل است که شرکت های تولیدی روی محصولات خود قیمت گذاری می کنند، و سپس آن را در بسته بندی های گوناگونی به بازار عرضه می دارند. به این دلیل می باشد که در بازار با قیمت های متفاوتی روبرو می شویم که همه ناشی از کیفیت و دیگر مواردی است که در بالا به آنان اشاره شد.
برای ارتباط بهتر در
کلیک کنید یا
به سایت کوشا دانه مراجعه کنید و با دریافت کاتالوگ و همچنین نحوه خرید را از کارشناسان ما سوال فرمایید.